FotoJoop 
  Home  |   Foto's 2023  |   Foto's 2022  |   Foto's 2021  |   Foto's 2020  |   Foto's 2019  |   Foto's 2018  |   Foto's 2017  |   Foto's 2016  |   Foto's 2015  |   Foto's 2014  |   Foto's 2013  |   Foto's 2012  |   Foto's 2011  |   Foto's 2010  |   Foto's 2009  |   Foto's 2008  |  Foto's 2007  |   Foto's 2006  |   Foto's 2005  |   Foto's 2004  
|diverse nieuws over activiteiten-gebeurtenissen en werkzaamheden in de beverwaard|

                                    .

Brassband

Echt iets voor jongeren: veel geluid produceren dat ook nog opzwepend klinkt, tenminste als je bereid bent om rekening te houden met elkaar, anders is het geen gehoor. Je kan èn je muzikaliteit èn je energie kwijt. Je kunt vanaf 16 jaar al meedoen.
Meer informatie kunt u krijgen in de focus

----------------------------------------------------

Dan maar wheelies en een jointje
[PENSION BEVERWAARD] Is het goed toeven in Rotterdam? Is het er veilig? Gezellig? Saai? En wat bewoners zelf om het buurtleven wat leuker te maken? Verslaggevers van deze krant zijn de komende weken wijkbewoner en gaan op zoek naar het buurtgevoel. Deze week: pension Beverwaard.
 
Brian, Michel en Danny chillen in het winkelcentrum. FOTO AD RD
De dag start zonnig. Echt zo'n dag om de wijk eens goed te verkennen. Waar kan dat beter beginnen dan in de buurtkroeg met een kop koffie? In het winkelcentrumpje vlakbij had ik eerder deze week al een bord zien hangen: Repelsteeltje, ingang om de hoek.

Prima, denk ik. De naam is dan wel niet echt uitnodigend, maar ach, misschien is de sfeer er wel opperbest. Eerst maar even langs de pin, kan ik er gelijk ontbijten.

Maar dan: vette pech! Je moet toch niet denken dat je in het winkelcentrum kan pinnen? Het opgeknapte winkelcentrum nota bene. Wat blijkt? Vorig jaar heeft de enige pinautomaat de geest gegeven tijdens een ramkraak. Er is er nooit een nieuwe voor in de plaats gekomen. Er was wel een pinautomaat in een winkel beloofd, maar bewoners wachten daar nog steeds op. Let wel: de Beverwaard telt 5300 huishoudens en zo’n 12.000 mensen. En die moeten dus allemaal naar Bolnes of de Keizerswaard om te pinnen…

Dan maar alleen koffie. Ik laat me niet zomaar uit het veld slaan. Helaas opnieuw pech! Repelsteeltje, de enige kroeg in de wijde omtrek, is gesloten. Een passerende meneer -zoals bijna iedereen hier op straat wandelt hij met een hond- ziet waarschijnlijk de teleurstelling op mijn gezicht. Hij vertelt me dat Repelsteeltje dicht is op last van de gemeente. Later op de dag hoor ik waarom: er werd gestoken en geschoten. Anderen zeggen dat geluidsoverlast de reden was. Buurtcentrum Streetlife is eveneens geen optie. Ook gesloten.

Daar ben je als kersverse bewoner lekker mee.

Ik mag nog van geluk spreken dat ik geen ingewikkelde postzaken hoef te regelen, drukken wijkbewoners me op het hart. Want het postkantoor is ook dicht sinds de sluiting van boekhandel Bruna. Ja, er is wel een servicepunt, maar daar kan je net een strippenkaart kopen, als ik de buurtbewoners mag geloven.

Geen geld, geen koffie en een paar winkels waar niks te halen valt. Daar sta je dan, in het centrum van de Beverwaard. In een jaren tachtig wijk die volgens de toen geldende normen vast geweldig was: woonerfjes, groen, kleinschalig. En on-waarschijn-lijk saai. Danny (18), Michel (17) en Brian (16) staan er net als ik een beetje verloren. Het is inmiddels lunchtijd. Verveling druipt van hun gezichten. Niks. In de Beverwaard is helemaal niks te doen, roepen ze in koor. Afgelopen zomer kon je een dagje bungeejumpen in het park. Maar verder? Niks, helemaal niks. Dus wat doe je dan, als jongere?

,,Een beetje hangen, een beetje scooteren op de Beijerlandselaan.’’ En de jongeren slaan massaal aan het blowen. Overal in de wijk zie ik pubers jointjes draaien op straat, van ’s ochtends vroeg tot in de avond. Tijdens een bezoekje aan het skatepark staat een tiental jongeren in de schemering te chillen. Ze maken wheelies op hun scooters, roepen eens wat en draaien vooral dikke joints. ,,Het is vreselijk, ze blowen hier in de Beverwaard echt vanaf hun elfde al,’’ meent Danny.

Omdat ik tijdens de lunch nog steeds geen koffie op heb, word ik door Danny en zijn vrienden doorverwezen naar de verre noordpunt van de Beverwaard. Daar zit nog één kroegje: Oud-IJsselmonde. Daar kan ik het nog eens proberen. Eenmaal daar aangekomen – hoe kan het ook anders - tref ik een gesloten café. Op maandag en dinsdag dicht. Maar wat een geluk: de snackbar ernaast is wel open. En jawel, daar wordt een prima bakkie geserveerd. Is het toch nog gelukt.
bron:ad17-10-2007

Krassen op de ziel van een ‘fantastische wijk’

Door TJEERD AGEMA
[PENSION BEVERWAARD] Is het goed toeven in Rotterdam? Is het er veilig? Gezellig? Saai? En wat doen bewoners zelf om het buurtleven wat leuker te maken? Verslaggevers van deze krant zijn de komende weken wijkbewoner en gaan op zoek naar het buurtgevoel. Deze week: pension Beverwaard.
 
Even sjorren en slepen en een singel in de Beverwaard is weer een stukje schoner. FOTO AD RD
Best knap, denk ik als ik vanmorgen in alle vroegte door het wijkpark van de Beverwaard struin. Er ligt een fiets in twee stukken. Er is een voorste en een achterste helft. Geen idee hoe mensen dat voor mekaar hebben gekregen, maar het is ze gelukt. Iets verderop zijn mannen van de Roteb bezig met het struikgewas bij de singel. Een van hen vist een compleet bed uit het water. De matras, loodzwaar door het opgezogen water, krijgt hij maar met moeite op de wal.
De Roteb, zo wijst navraag uit, vist er iedere dag van alles uit het water, variërend van fietsen tot complete huisraden. De man die de matras uit het water heeft getrokken, steekt een shagje op. ,,Het is om moedeloos van te worden. Maar ja, wat doe je er aan? Morgen moet het water toch weer leeg.’’
Nou kan je denken: wat een droefenis. En wat een asocialen die dat flikken. Je kan er ook anders tegenaan kijken. Je kan ook zeggen: kijk eens hoe schoon de Beverwaard wordt gehouden! Dat is meer de insteek van Peter de Leeuw van Weenen (65) en Marian Theeuwen (57). Ze zijn vrijwilligers die wijkbewoners ondersteunen. Bij hen kan je terecht als je een schoffel wilt lenen, of een schep.
Peter en Marian zijn het spuugbeu dat er altijd rot over de Beverwaard wordt gesproken. ,,Dat verdient de wijk absoluut niet,’’ bast Peter. Sterker nog: de Beverwaard is in zijn ogen een fantastische wijk. ,,Het is alleen vanaf het begin, in ’82, ’83, misgegaan met het imago. De Beverwaard was een doorgangswijk voor andere buurten die opgeknapt werden. Hoogvliet, Zwaanshals, van allerlei plekken kwamen ze hierheen. Dat gaf geen binding. Ze noemden het hier de Negerwaard.’’
Volgens Peter is de wijk er sindsdien met sprongen op vooruit gegaan. De doorstroming nam af en corporaties gingen huizen aan bewoners verkopen. ,,Mensen worden dan toch betrokkener.’’ Peter somt op: de wijk is groen, er zijn veel scholen, het is er schoon en het openbaar vervoer dik in orde. Ik moet be- amen: je kunt hier ’s nachts een kanon afschieten. En vanmorgen, toen ik uit het raam keek, dreef een zwaan voorbij in de singel voor het huis. Waar vind je dat nog in Rotterdam?
Maar ja, die beroerde naam hè? Daar komt de wijk niet van af.
,,Het komt ook door de media. Die houden het imago in stand,’’ zegt Nel, die ook in het wijkkantoortje van de wijkondersteuning zit. ,,In Ridderkerk wordt een lap grond bij Huis ten Donk verkocht. Staat er met een vette kop in de krant: ‘Ridderkerk vreest Beverwaarders met barbecues’. Alsof wij met onze elektrische apparaten en een verlengsnoer helemaal daarheen gaan.’’
Het bontst heeft Ivo Opstelten het onlangs gemaakt bij een interview voor De Oude Rotterdammer. Ik citeer: ,,Wij zijn en blijven Rotterdammers, ook al wonen we in Den Briel, Rhoon, Alblasserwaard of de Beverwaard. Het Rotterdamgevoel gaat nooit meer stuk.’’ Nel sprong uit haar vel toen ze dat onlangs las. ,,De burgemeester weet niet eens dat wij bij Rotterdam horen.’’ Ze heeft hem direct een brief geschreven. Of ze mag ophouden met belasting betalen, als ze toch geen Rotterdammer is.
Het zou geestig zijn als mensen me niet vertellen dat ze aan de buitenwereld nooit laten weten dat ze in de Beverwaard wonen. ,,Ik woon aan de rand van Bolnes,’’ heet het dan. Of: ,,Ik woon in IJsselmonde.’’ Anders krijgen de Beverwaarders alleen maar gezeur aan hun hoofd. Marian heeft het zelf meegemaakt op de tennisclub. Wat doe je daar in vredesnaam, kreeg ze naar haar hoofd geslingerd. ,,Mensen hebben geen idee dat het hier fijn wonen is.’’
bron:ad 17-10-2007

Jeanne kent 'r pappenheimers
PENSION BEVERWAARD] In de Beverwaard wordt ze oma Jeanne genoemd, of tante Jeanne. ,,Iedereen kent me, zegt Jeanne van de Noort. Met haar 69 jaar is ze met stip de oudste werknemer van snackbar Verhage aan de Oude Watering, in het winkelcentrum. Het pleintje rondom de enige patatzaak in de verre omtrek is al dik twintig jaar dè verzamelplek voor de jeugd van de Beverwaard die niks te doen heeft. En net zo lang werkt zij er al.
 
Oma Jeanne (L) woont vanaf het begin in de Beverwaard, en werkt 24 jaar werkt bij Verhage.FOTO TJEERD AGEMA
Oma Jeanne is nou typisch iemand waarvan je denkt: had iedere straat maar zon vrouw, dan zag de stad er heel wat florissanter uit. Ze kent haar pappenheimers door en door. En ze weet hoe ze de jongeren moet benaderen. Ik zal een voorbeeldje geven: op straat worden jongeren door de politie bekeurd omdat ze over het pleintje fietsen. Dat zet kwaad bloed. Jeanne lost het anders op als ze fietsend binnenkomen in de snackbar. ,,Bij het afrekenen vraag ik gewoon 1,50 euro extra. Waarom, willen ze dan weten. Nou, voor de fietsenstalling. Moeten ze lachen natuurlijk. Maar ze doen het mooi niet meer.

Jeanne woont al vanaf het prille begin -in 1982- in de Beverwaard. En al 24 jaar werkt ze bij Verhage. Een hele generatie heeft ze zien opgroeien in de wijk. Kinderen die groot werden en nu zelf kinderen hebben. ,,Nooit problemen mee gehad, zegt ze resoluut. Althans; niet met Beverwaarders. Met anderen wel. In alle jaren bij de snackbar is ze elf keer overvallen. ,,Sommige keren waren heel vervelend, met pistolen en iedereen die op de grond moest liggen. Een keer heeft ze het zelf moeten ontgelden. ,,Kwam er weer een binnen die geld wilde. Ik was het inmiddels zo beu. Ik heb nee gezegd toen er om de kassa werd gevraagd. ,,Ga maar werken voor je geld, voegde ze er nog aan toe. Daar zagen de heren de humor niet van in. Ze kreeg de nodige schoppen. Een half jaar liep ze bij de peut, zoals ze dat zelf noemt.

Met de jongeren uit de eigen wijk heeft ze nooit ellende. ,,En weet je waarom niet? Omdat we die al als kleine humpies hebben geleerd dat ze wegmoeten als ze voor de zaak hangen met zn allen. Die luisteren wel.

Minstens zo belangrijk: ,,Het personeel moet met de neuzen een kant opwijzen, doceert Jeanne. Neem nou de clientèle van de inmiddels gesloten bar Repelsteeltje om de hoek. Die kwam geregeld langs met aanbiedingen voor kristal, tvs, faxapparaten, cdtjes, de hele handel. Allemaal van de vrachtwagen gevallen. ,,Wij hebben ook personeel van 15. Die lui moet je heel duidelijk maken daar nooit aan te beginnen, want dan is het eind zoek. Ik zeg altijd: als je geld nodig hebt, kom dan naar mij toe. Dan krijg je het wel. Nee, niet voor drugs. Maar wel voor een feest in Ahoy. Die kaartjes kosten 42 euro!

En neem nou de jongen in de zaak die een tijdje heeft gezeten. Toen hij vrijkwam, is er een vergadering geweest met het voltallige personeel. Wat moet je nou met zon knul? Terugnemen? Ze hebben besloten van wel. Want ja, wat gebeurt er anders? Loopt hij weer op straat. Thuis heeft hij niks te zoeken. ,,Gescheiden ouders, toestanden, je kent het wel. Nou die jongen begon weer op 20 uur in de week. Binnenkort is hij wel mooi filiaalmedewerker. Jeanne glundert als ze het vertelt. ,,Zo kun je toch iets betekenen voor die jongens.

Heeft ze nog een wens voor de Beverwaard? Das eenvoudig. Waar Repelsteeltje zat, moet een poolcentrum komen, vindt ze. Niet voor haarzelf. Maar voor al die jonge gasten die nu iedere avond op het muurtje tegenover Verhage hangen en daar drinken en blowen. ,,Ze kunnen nergens naar toe. Geef ze gewoon een eigen plek.
bron:ad18-10-2007

  

Beverwaard moet veel jeugdvriendelijker

bron:ad   Door PRISCILLA BORGERS

 

ROTTERDAM - De Beverwaard, een wijk in het Rotterdamse stadsdeel IJsselmonde, heeft veel last van overlast veroorzaakt door jongeren.

Een stadsmarinier moet het probleem aanpakken.

Een gesloopte telefooncel, vernielde reclameborden en een handjevol inbraken. Jan Schouwstra, jongerenwerker bij Perspect, somt moeiteloos de vernielingen op die de afgelopen maanden door jongeren in Beverwaard zijn aangericht. Om de jongerenoverlast aan te pakken, krijgt de deelgemeente komende zomer een stadsmarinier. ,,Een goede zet,’’ meent Jan Schouwstra. ,,In de Beverwaard moet actie worden ondernomen om te voorkomen dat het een probleemwijk wordt.’’

In de vier jaar dat hij nu werkzaam is in de wijk weet Jan Schouwstra een ding met zekerheid te zeggen: ’zijn’ gebied behoort zeker tot een van de kindvriendelijkste wijken van IJsselmonde. ,,De scholen in de buurt zijn van een hoog niveau en kinderen kunnen hier relatief veilig buiten spelen en opgroeien in de woonerven,’’ legt de jongerenwerker uit.

Toch heeft Schouwstra het afgelopen jaar gemerkt dat het juist in zijn wijk de verkeerde kant op gaat met een oudere groep jongeren. ,,Het aantal vernielingen en klachten over jongerenoverlast is de afgelopen tijd flink gestegen,’’ vertelt hij. ,,Er is een groep jongeren tussen de 16 en 20 jaar die meerdere keren inbraken heeft gepleegd in de spelotheek en vernielingen heeft aangericht bij het winkelcentrum.’’ Niet alleen een probleem voor de winkeliers, maar ook voor andere jongeren. ,,Want,’’ legt Schouwstra uit. ,,Bewoners kijken de laatste tijd ook onschuldige jongeren anders aan.’’

Zelf heeft de jongerenwerker 120 jongeren in beeld die dreigen af te zakken naar criminaliteit. Belangrijkste oorzaak daarvan is volgens hem verveling. ,,Want,’’ zo meent hij, ,,Voor jonge kinderen is er genoeg te doen in de Beverwaard. De wijk is destijds gebouwd als uitvalsbasis voor gezinnen. Tieners en twintigers vallen opeens in een gat. Het belangrijkste is dat er voor hen komende zomer een alternatief komt voor het rondhangen
 

De Beverwaard is een stuk leuker dan je denkt


Ruud (44) en Jackie (42) Spruit wonen al 16 jaar in de Beverwaard, én met plezier.

,,We hebben het prima naar de zin hier,’’ zegt laatstgenoemde, ,,al die verschillende culturen, er is een hoop te doen voor de kinderen, ze kunnen hier lekker sporten. Je moet alleen een beetje de weg weten.’’

Natuurlijk, erkent ze, er zijn wat grauwe en sombere stukjes. ,,Maar kijk eens hoe mooi we hier wonen. Met uitzicht op het park. ’s Zomers zitten we midden in de natuur.’’

Al drie keer zijn ze verhuisd in de Beverwaard. Eerst vertoefden ze aan het Slangenburgerf, daarna aan de Rijcholterf en nu aan de Keverborgstraat, vlakbij het winkelcentrum.

Hij: ,,Dit is een prettige straat. Mensen kennen elkaar, zeggen gedag.’’

Natuurlijk, er zijn wel degelijk wensen. ,,Het zou goed zijn als er geen winkels meer leeg zouden staan. En wat we hier nodig hebben is een postkantoor. Plus een pinautomaat,’’ klinkt het.

Een nieuwe imagocampagne, daar zitten ze niet echt op te wachten. ,,Al is het wel zo dat de Beverwaard vaak negatief wordt benaderd. Dan gebeurt er iets in de wijk, en dan staat er meteen ’Beverwaard’ bij. Als er in Charlois wat aan de hand is, dan heet het opeens Rotterdam-Zuid.’’

Of ze ooit zullen vertrekken uit dit deel van IJsselmonde? Zij: ,,Als je het me nu zou vragen, dan zeg ik: nee.’’

Nou, vooruit dan maar, tóch nog een suggestie voor een slogan: ’De Beverwaard is leuker dan je denkt’.

bron:ad 23-02-07


  ’Registratie ligt gevoelig bij Antillianen’

ROTERDAM Antilliaanse ’jongens van de straat’ uit de Beverwaard geven niet zomaar persoonlijke informatie, zoals hun adres, prijs. Dus ook niet voor een pasjessysteem bij jeugdhonk Streetlife, waar de jongerenwerker hen al lang kent.

Gevolg van het verzet is dat Streetlife zijn deuren vorige week definitief moest sluiten. Deelgemeente IJsselmonde vindt een pasjessysteem onmisbaar om ongewenste bezoekers van buiten de wijk te weren. „Zonder pasjes kunnen we de huisregels niet handhaven,’’ legt dagelijks bestuurder Elbert Kelholt uit.

Welzijnsorganisatie Perspect kreeg opdracht van de deelgemeente direct bij opening van Streetlife met pasjes te werken, maar verzuimde dit, zegt Kelholt. „Maar het is ook onze fout dat we dat niet hebben gecontroleerd.’’ Door maanden te wachten met de invoering van het pasjessysteem, zien de bezoekers het nut ervan totaal niet in, legt hun zelfopgeworpen woordvoerder Spencer Bertinus uit. „We komen altijd. Ze weten toch wie we zijn.’’

Perspect houdt presentielijsten bij, waarop alleen voornamen worden genoteerd van mensen die binnenlopen. Want het registreren van andere gegevens zoals achternaam en adres ligt bijzonder gevoelig bij de vaste bezoekers, weet Spencer.

Het wantrouwen van de Antillianen is groot. Ze zijn bang dat er door derden misbruik wordt gemaakt van hun gegevens of dat ze worden gescreend op een crimineel verleden. Bertinus: „Het zijn de jongens van de straat, geen buurthuistypes. Die werken niet mee aan een registratie. Ik weet van iedereen alleen een bijnaam. Meer wil je ook niet weten. Als de politie dan een keer komt, weet je gewoon écht niks.’’

Die onderlinge ‘geheimhoudplicht’ van de groep vindt de deelgemeente geen aspect waarmee ze rekening wil houden. „De politie zegt zelf ook dat wijkagenten toch wel weten wie iedereen is, als ze iemand zoeken,’’ zegt Elbert Kelholt. De angst voor misbruik van hun gegevens blijkt wel reëel, stelt hij. „Het komt regelmatig voor dat mensen uit de wijk worden belazerd en opeens met een telefoon- of ziekenhuisrekening zitten van duizenden euro’s die iemand anders onder hun naam heeft gemaakt.’’ Bertinus vult aan: „Dan zegt iemand bijvoorbeeld dat hij wel even een goedkoop internetabonnement voor je regelt. Dat je dan alleen even je naam en adres enzo moet geven.’’

Netty Verschoor, directeur van Perspect, vindt een pasjessysteem niet altijd noodzakelijk, in tegenstelling tot de deelgemeente. „Bij Streetlife vonden bezoekers dat ze geen pasje nodig hadden. Het was alleen een chillruimte, te klein om activiteiten te organiseren. Het toekomstige jongerencentrum is een heel ander verhaal, juist gericht op activiteiten. Registeren gebeurt dan toch wel wanneer iemand zich voor iets inschrijft. Zonder pasje weet je ook wie je cursisten zijn.’’

De deelgemeente houdt vooralsnog vast aan de invoering van pasjes bij het nieuwe jeugdhonk, dat bedoeld is voor alle jongeren in de wijk, niet alleen Antillianen. „Mensen die lang in de Beverwaard hebben gewoond en hier nog veel contacten hebben, zullen we niet opeens weigeren,’’ zegt Kelholt. „We kunnen als deelgemeente geen voorziening betalen waar mensen uit heel de stad gebruik van maken.’’

IJsselmonde maakt deze maand bekend waar het nieuwe jongerencentrum komt. Dat kan op zijn vroegst volgend jaar zomer de deuren openen, denkt Kelholt. „Het is geen belofte.’’

Tot die tijd zijn de voormalige bezoekers van Streetlife wederom aangewezen op de straat. „Dat wordt weer een dikke jas aan,’’ zegt Spencer Bertinus cynisch.

bron:ad


Beverwaard vecht voor beter imago

ROTTERDAM IJsselmonde begint vandaag voor de derde maal op rij een campagne die het slechte imago van de Beverwaard moet opkrikken. Posters en advertenties met tevreden bewoners van de wijk, die tevens hun verhaal doen op de website onzebeverwaard.nl, zijn ditmaal de invalshoek.

Woningcorporaties Woonbron en de Nieuwe Unie werken ook mee. Vooral mensen van buiten de wijk hebben een negatief beeld van de Beverwaard, stelt de deelgemeente. Roofovervallen in het winkelcentrum, de aanwezigheid van woonwagenkamp De Kieviet en overlast van jeugd zijn zaken die meespelen in hun opinie. Driekwart van de wijkbewoners is erg tevreden over de Beverwaard, zegt de deelgemeente.


Bezorgd om winkelcentrum

IJSSELMONDE - Teruglopende klandizie, overlast van winkeldieven en gebrek aan een geldautomaat lijken winkelcentrum De Beverwaard aan de Oude Watering parten te spelen.
De IJsselmondse CDA-fractie maakt zich er zorgen om en vraagt portefeuillehouder Nurten Karisli (PvdA, Economie) alles in het werk te stellen om dreigend vertrek van winkeliers te voorkomen. De christendemocraten wijzen erop dat drie winkelpanden aan de Oude Watering nu bijna een jaar leegstaan. ’Ook zouden vijf winkeliers overwegen om te stoppen met hun onderneming’, schrijven ze Karisli.
bron:ad+reactie's

Het is verbouwd maar nog lang niet af. Er ontbreken speeltoestellen voor de kinderen die er voorheen wel waren. Het winkelc. is kaal want voorheen was er veel meer groen aanwezig. Er mogen v.d. gemeente geen bloem of viskraam meer staan. Prijzen om een winkelruimte te huren zijn duur. En het heeft een opener karakter dan voorheen. Het ziet er mooi uit maar er is geen sfeer
als ik daar loop.

Frodo - Rotterdam - 10/09/07 - 20:23:38

Alles in het werk stellen? Er hoeven maar een paar dingen te gebeuren, blinde wethouders.. Criminaliteit moet aangepakt worden en niet geknuffeld...

Als de overlast en winkeldieven en ander gespuis er niet meer komen, komen er eerder klanten, meer klanten is het rendabel voor de bank om een geldautomaat neer te zetten en kan de winkeliers blijven.

Maar dat is te simpel zeker?

Mich - Rotterdam - 10/09/07 - 13:12:10

ROTTERDAM - Het voelt goed een man te redden van de dood, vindt Javier de Jong. De 25-jarige Beverwaarder drong dinsdagavond het huis van z’n overbuurman binnen, die tijdens het bakken van een kipje in slaap was gevallen. „Mijn gasmasker heeft hem gered,’’ meldt Javier trots.
 Javier de Jong had gelukkig een ladder én gasmasker paraat om z'n overbuurman te redden. FOTO CEES KUIPER
Die avond rond elf uur zag een buurtgenoot rook uit de portiekflat aan de Houdringeweg komen. Hij waarschuwde Javier, die niet aarzelde en zijn ladder én gasmasker pakte. „Dat heb ik, omdat ik bij de AVR werk,’’ vertelt Javier.

„Ik deed dat masker op, ging met de ladder via het balkon naar binnen en zag allemaal rook. Het hele huis stonk naar gas. En in de keuken lag een man, helemaal naakt en bedwelmd. Tijdens het kip bakken in slaap gevallen. Van die kip was natuurlijk niks over.’’

Javier zette de gaspitten uit en de inmiddels gearriveerde brandweer en politieagenten ontfermden zich over de overbuurman. Het bleek de die nogal diep in het glaasje had gekeken. „De politie heeft hem meegenomen, maar hij is inmiddels weer thuis,’’ zegt Javier. „Hij heeft me al bedankt, op straat. Ik heb gezegd dat ’ie voortaan voorzichtiger moet zijn. Dat heeft ’ie beloofd.’’

Javier kan van de politie een bloemetje tegemoet zien. „Natuurlijk ben ik blij dat ik iemand heb gered. Het kwam mooi uit dat ik een gasmasker had. De brandweermannen zeiden tegen me dat het een heel mooi masker is.’’
bron:ad


=========
Stuk voor stuk fijne jongens’
Fotograferen is dé hobby van Joop Barneveld. Zelfs als hij de hond uitlaat, heeft hij een camera bij zich. ‘Leuk dat mijn foto’s met jongeren, met wie ik als vrijwilliger in Steunpunt Beverwaard veel in contact kom, zijn uitgekozen. Die foto linksonder is gemaakt in jeugdhonk Streetlife. De muurgraffiti hebben ze zelf ontworpen en gemaakt. Echt prachtig. Je kan wel mopperen over die ‘hangjongeren’, maar het zijn stuk voor stuk fijne jongens.’ Nog meer genieten van al het moois dat IJsselmonde te bieden heeft? Kijk dan eens op www.fotojoop.nl.

============

Nieuwjaarsreceptie in het Koetshuis

Het bestuur van de deelgemeente IJsselmonde en de medewerkers van de deelgemeentesecretarie wensen u een gezond en gelukkig 2007.

U bent van harte welkom op de nieuwjaarsreceptie op woensdag 10 januari vanaf 20.00 uur in het Koetshuis aan de Kasteelweg 53 in Oud IJsselmonde

.Nieuwe set van 10 IJsselmondse ansichtkaarten

Gemaakt door IJsselmondenaren en verkrijgbaar bij deelgemeente

Bij de informatiebalie van de deelgemeente IJsselmonde is een nieuwe set van 10 ansichtkaarten over IJsselmonde verkrijgbaar. De foto’s op deze ansichtkaarten zijn gemaakt door inwoners van IJsselmonde. Deelgemeentevoorzitter Marco Rook overhandigde tijdens de nieuwjaarsreceptie van de deelgemeente de eerste ansichtkaarten aan de makers van de foto’s.

Natuurlijk Gezellig
De ansichtkaarten geven een beeld van het wonen en leven in IJsselmonde. De set kaarten is onderdeel van de promotiecampagne ‘IJsselmonde, natuurlijk gezellig’, waarmee meer positieve bekendheid wordt gegeven aan de deelgemeente. In juni 2006 verscheen de eerste set met ansichtkaarten. Vanwege het grote succes is toen besloten de actie te continueren. Het is de bedoeling dat tijdens de Paardenmarkt 2007 de derde set met ansichtkaarten verschijnt. De werving voor nieuwe ansichtkaarten gaat in april actief van start. Nu al kunnen mensen nieuwe ansichtkaarten insturen via de site www.ijsselmondenatuurlijkgezellig.nl.

De kaarten zijn onder andere verkrijgbaar bij de informatiebalie van deelgemeente IJsselmonde, Groene Tuin 317. Ook kunt u de kaarten bestellen door een e-mail met uw adresgegevens te sturen naar informatie@ijsselmonde.rotterdam.nl.

   


Prijswinnaars ansichtkaartenwedstrijd december 2006: Henk Stroeve, Gijs den Hartog, Mariet Dijkers, Andrea Tuinenburg, Barend van der Veer, Corry van de Ruit, Joop Barneveld, Ernst Evers, Nel van Duijn, Gerry Lankhuizen.

=============

deze nieuwe ansichtkaart is uit  gekomen op 27juni

U heeft mee gedaan aan de ansichtkaartenwedstrijd IJsselmonde, natuurlijk gezellig en bent een van de winnaars. Gefeliciteerd! Dit betekent onder andere dat uw ansichtkaart gedrukt gaat worden. Zou u mij zo snel mogelijk uw foto in een hoge resolutie willen mailen (minimaal 300dpi). Onderaan deze mail vindt u uw winnende inzending. Alvast hartelijk dank daarvoor. Ik heb uw foto in ieder geval uiterlijk 11 juni nodig. Anders lukt het niet om deze op tijd gedrukt te hebben.

www.fotojoop.nl

 Verder wil ik uw uitnodigen voor de prijsuitreiking tijdens de Paardenmarkt op 27 juni aanstaande. U krijgt hier uw eigen ansichtkaart overhandigd, samen met een leuke prijs. De tijd en de exacte locatie geef ik u binnenkort door.

=============

                                          

Powered by Rainbow