FotoJoop 
  Home  |   Foto's 2022  |   Foto's 2021  |   Foto's 2020  |   Foto's 2019  |   Foto's 2018  |   Foto's 2017  |   Foto's 2016  |   Foto's 2015  |  Foto's 2014  |   Foto's 2013  |   Foto's 2012  |   Foto's 2011  |   Foto's 2010  |   Foto's 2009  |   Foto's 2008  |   Foto's 2007  |   Foto's 2006  |   Foto's 2005  |   Foto's 2004  
|BEVERWAARD..... INFO.....NIEUWS.... 2014|

Hondenbezitters stuiten op regels bewonersinitiatief

Hondenuitlaatplaats aan de Schinnenbaan (Foto: R. Spruit)

ROTTERDAM - Een groep hondenbezitters in de Beverwaard ving onlangs bot om rond het uitlaatveldje een hekwerk te laten plaatsen aan de Schinnenbaan. Teleurstelling is groot omdat zij vinden dat dit ook tot een bewonersinitiatief behoort, en omdat er weinig ruimte is in de wijk om honden los te kunnen laten lopen. Het hekwerk kan bijdrage om overlast van loslopende honden en hondenpoep terugdringen in het nabij gelegen park!


Een groep hondenbezitters, die rond het park van de Schinnenbaan, in de wijk Beverwaard wonen, snappen er niet veel van dat hun bewonersinitiatief niet wordt gehonoreerd.

Handtekeningen actie

Voor de zomervakantie van dit jaar haalde men dertig handtekening op, om een hek te laten plaatsen rond het uitlaatveldje. Dit vonden zij noodzakelijk omdat er in de wijk zelf te weinig losloop gebieden zijn voor honden, en zeker in hun omgeving. Men is aangewezen op het afgesloten veldje aan de Houdringeweg of de geluidswal langs de A16. Volgens de hondenliefhebbers ga je daar nu niet voor je plezier lopen als de duisternis al vroeg in valt in deze tijd van het jaar. Immers is daar geen openbare verlichting aanwezig.

Gemeente gepolst

De gemeente stond niet onwelwillend tegenover dit idee. Al jaren krijgt men klachten van bewoners over dit park in de vorm van hondenpoep en loslopende honden binnen, terwijl dat het daar niet is toegestaan. Het uitlaatveldje van een hekwerk voorzien zou dit terug kunnen dringen. De gemeente liet de begroting maken en het plan werd ingediend bij het Opzoomerteam van Rotterdam.

Initiatief van de baan

De bewoners hadden de hoop dat het allemaal goed zou komen tot dat het bericht kwam van het Opzoomerteam dat het allemaal niet doorging. Dat was een teleurstelling, en de reden was dat de aanleg van het hekwerk geen vrijwillige inzet of een bijdrage heeft van de aanvrager(s). Einde verhaal. Toch erkende de organisatie meerdere aanvragen te hebben gehad voor een uitloopveldje voor viervoeters, maar ook waren deze op diezelfde gronden afgewezen. Fysieke ingrepen behoort tot de taak van de gemeente, en niet van de bewoners!

Stadsinitiatief bood uitkomst

Juist het verguisde Stadsinitiatief van Rotterdam had misschien van pas kunnen komen. Al die jaren zijn er grote sommen geld beschikbaar gesteld aan grote projecten.Toch had de verdeling beter gekund van de gelden van het Stadsinitiatief richting kleine projecten op deelgemeente niveau. Waarschijnlijk had het bewonersinitiatief zoals deze dan misschien wel een kans gemaakt?
 

BINGO

WOENSDAG 17-12-2014

HOOFDPRIJS

TAS MET BOODSCHAPPEN

En diverse andere prijzen

Buurthuis de Focus aan de  Oude Watering 324.

BEVERWAARD

3077 ER Rotterdam

Zaal open 19.00 uur aanvan 19.30 uur  Boekje 10 euro inclusief kopje koffie                  

Opgeven kunt u bij de balie of  bij Yvonne y.oude@chello.nl        

 

of 06-24214083, Graag voor 18.00 uur

Wij zien u graag op de 17e !

Yvonne en Daniëlle

Buurt Bestuurt: voor en door bewoners

Hondenpoep is voor veel mensen een grote ergernis. Daarom houden stadswachten geregeld acties. (Foto: Freek van Arkel)
1 / 1
zoom out

ROTTERDAM - De Beverwaard, daar was het een aantal jaar geleden niet zo best. Marian Theeuwen houdt van haar wijk, woont er bijna dertig jaar, maar snapt de slechte reputatie wel die de wijk nog steeds heeft. Aan de zijlijn blijven staan zit niet in haar aard, dus besloot ze lid te worden van het Buurt Bestuurt comité. Samen met andere bewoners, de wijkagent en stadswachten pakt ze problemen aan die voor alle bewoners belangrijk zijn.

'Iedereen vindt het toch leuk om in een buurt te wonen die er leuk en gezellig uitziet? Dat is precies de reden waarom ik in Buurt Bestuurt zit', legt Theeuwen haar keuze uit. Wel hoopt ze dat meer buren zich bij het comité aansluiten. Want hoe groter de groep, hoe beter de wijk vertegenwoordigd is.

Meedenken
Buurt Bestuurt is zo’n vijf jaar geleden bedacht en opgestart door Hans Hoekman, destijds wijkagent in Delfshaven. Tegenwoordig helpt hij bij het opzetten en verder ontwikkelen van Buurt Bestuurt in Rotterdam en zelfs daarbuiten. 'Een paar jaar geleden was er nog maar weinig vertrouwen in de politie en het lokale bestuur. Andersom vonden wij, de professionals, dat wij ‘t beste wisten wat goed was voor een buurt. Maar: als je oprecht luistert en bewoners mee laat denken over de oplossing, dan bereik je veel meer. Dat is de kern van Buurt Bestuurt.'

In de praktijk komt het erop neer dat bewoners een buurtcomité vormen, dat wordt ondersteund door drie of vier professionals. Zoals de wijkagent of een stadswacht. De bewoners geven een top-3 van prioriteiten op het gebied van veiligheid aan, waarvan zij willen dat die worden aangepakt.

Hondenpoep
Appie Boukou werkt al vijf jaar als stadswacht in Beverwaard en is vanaf dag één betrokken bij Buurt Bestuurt. Geregeld houden de politie en de stadswachten gezamenlijk acties naar aanleiding van de top-3 van bewoners. 'Pas geleden is er een actie geweest om scooteroverlast aan te pakken. Maar we gaan ook vaak op pad om hondenpoep in de wijk te verminderen. Helemaal verdwijnen doen die problemen niet, maar we kunnen het wel beheersbaar maken. En voor mensen is het belan
grijk dat ze zien dat we er echt wat aan doen.'

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 12 november 2014

Ik kreeg deze mail van ed vroegop van de piekfijn winkel keijzerswaard, ed vroegop is een bewoner van beverwaard. Zijn wagen stond op het weekend van 4/5-10-2014 klaar in de schaersbergestraat te hoogte van nummer 45 stond een compleet opengesneden vrachtwagen om de andere dag zijn spullen zoals..... Sieraden-spijkerbroeken-truien- enz enz  naar de winkel te keijzerswaard te brengen. ze zijn diep geraakt  waar voor enkele duizende euro's en handel  gestolen is.als bewoner van de beverwaard opende ik op 1 october een kringloop winkel in het winkelcentrum keijzerswaard

helden in de knel 19-08-2014 uitzending van 21,15uur
http://www.npo.nl/helden-in-de-knel/19-08-2014/POW_00824766

mensen deze uitzending van helden in de knel dinsdag 19-08-2014 gaat over incidenten uit de beverwaard en de foto word hierin getoond. is wel heftig
hallo voor geintreseerde mensen Deze foto uit 2007 die ik gemaakt heb van het graffity bij het jongeren centrum streetlife5324 district op oudewatering beverwaard zal te zien zijn in het programma Helden in de Knel, komende dinsdagen om 21:15u op Nederland 1. daar kreeg ik vandaag een telefoontje over,
vriendelijke groet joop
http://www.npo.nl/helden-in-de-knel/19-08-2014/POW_00824766

Samen optrekken met Like je wijk

afbeelding-like-je-wijk.jpg

De Verkeersonderneming en Like je wijk gaan samenwerken in 2 wijken in Rotterdam. Ze vonden elkaar in de gebiedsgerichte aanpak in Lomdardijen en Beverwijk op Zuid en gaan samen aan de slag.

Like je wijk is een online participatieplatform met lokaal nieuws, tips en evenementen. De Verkeersonderneming werkt binnen de regio Rotterdam aan een betere bereikbaarheid (en daarmee het verminderen van files).

De Verkeersonderneming en like je wijk zijn samen nieuwsgierig hoe bewoners van deze wijken denken over de bereikbaarheid van deze regio. Zijn de fietspaden bijvoorbeeld goed? Staat u vaak of helemaal nooit in de file? Reist u altijd met het openbaar vervoer? En heeft u bijvoorbeeld weleens gehoord van de kortingsregeling van De Verkeersonderneming? Middels Facebook Magazines verspreid Like je wijk wijk- specifieke informatie.

Deze samenwerking duurt in ieder geval tot eind 2014 met het gezamenlijke doel om een bijdrage te leveren aan een betere bereikbaarheid. Samen zetten we de schouders eronder!

Wil je meer weten? Kijk alvast op www.likejewijk.nl

Foto bijschrift:

Like je wijk en het Filedier (van De Verkeersonderneming)

v.l.n.r. Victor Wollaert en Gert Jan Polhuijs van De Verkeersonderneming en Ronald Schouten van Like je wijk

Frank van der Molen, Dichtbijredacteur

Buurtbetrokkenheid door Facebook Beverwaard

 
Logo Facebook Beverwaard Magazine (Foto: Beverwaard Magazine RS)
1 / 1
zoom out
ROTTERDAM - Tips, nieuws, filmpjes, participatie, communicatie is het doel van het Facebook Beverwaard Magazine die nu een jaar draait. Het Facebook in de Beverwaard, welke kortgeleden ook al in een artikel werd beschreven i.v.m. haar 1 jarig bestaan, kende afgelopen week een mooi hoogtepunt van een staaltje participatie en buurtbetrokkenheid.

Via een wijkbewoner van de Beverwaard kwam via zijn Facebook aan het licht dat een oprit aan de buitenzijde van de woning was weggenomen. Ontzettend vervelend, want nu kon de bewoner die met een beperking leeft niet soepel zijn woning betreden of verlaten.

Niet ongemerkt
De bewoner die de foto van het voorval op zijn Facebook plaatste bleef niet onopgemerkt bij vele bewoners in de Beverwaard, en ook niet bij de redacteur van Beverwaard Magazine. Bewoners die er kennis van namen waren verontwaardigt en verbolgen over het wegnemen van de oprit, maar er moest ook iets gebeuren om het probleem zo snel mogelijk te verhelpen.

Facebook Beverwaard bood uitkomst  
De foto werd vele malen gedeeld om uit te kijken naar dit kleinood, en of iemand gezien had wie dat had weggenomen. Helaas was dat laatste een utopie, maar samen met de oproep van het Beverwaard Magazine waren er steunbetuigingen en werden er oplossingen aangedragen.

Probleem snel verholpen
Juist via deze Sociale Media vorm waar de gemeente een jaar geleden op inzette in de Beverwaard om de buurtbetrokkenheid, en het niveau te verhogen voor een schoon, heel, en veilige wijk, kwam de gemeente in actie. Misschien zonder dit bericht op het Facebook zou de oplossing van het probleem weleens langer geduurd kunnen hebben. Daar is dit een mooi voorbeeld van volgens de moeder van de gedupeerde. Met tranen in de ogen van geluk zag zij hoe het probleem binnen een week tijd werd verholpen via gebiedsnetwerker, stadsbeheer, Beverwaard Magazine, en de bewoner die het probleem uiteindelijk op zijn Facebook onder de aandacht bracht.

Verhoogd trottoir
Het trottoir werd omhoog gebracht, zodat de weggenomen oprit helemaal niet meer nodig is. "Ik merk nu echt dat de buurtbetrokkenheid in de Beverwaard veel groter is dan in ieder geval gedacht, en ik ben er gewoon stil van", aldus de moeder van haar gedupeerde zoon.

Dit artikel is voor het laatst aangepast op: 21 juli 2014

BREKEND! Gertrude is ervan onderste boven "Ik stond vanochtend met tranen in mijn ogen van geluk toen 5 man sterk van @Stadsbeheer010 van de gemeente @Rotterdam hier de stoep aan het ophogen waren"

Eerder deze week haalde nog onbekende de metalen plaat tussen de oprit en de stoep aan de Slangenburgweg weg. Een laffe daad waarbij zoon Daniel van Gertrude niet meer zelfstandig de woning in of uit kon. Op het bericht via Beverwaard Magazine werden steun betuigingen en oplossinge...n aangedragen. "Ik merk nu echt dat de buurtbetrokkenheid in Beverwaard veel groter is dan in ieder geval ik dacht, ben er gewoon stil van en mijn zoon Daniel ook"

Nog geen 24 uur later stonden wij van Like je Wijk en gebiedsnetwerker Marijke Hof bij de gedupeerde voor de deur om hier een snelle en goede oplossing voor te vinden. Marijke schakelde met Stadsbeheer en die hebben, omdat het openbare ruimte betreft vanochtend de stoep verhoogt en aangesloten op de tuin en de oprit.

Dieven zijn niet welkom in Beverwaard, en al zeker niet in deze categorie. Van iets negatiefs maakte we iets positiefs, een mooie samenwerking tussen bewoners, gemeente en Like je Wijk. Wij bedanken Harry Schoemaker die ons de eerste oproep stuurde, Marijke en Stadsbeheer voor efficiënte en snelle oplossing als gemeente en alle Beverwaarders die wederom via ons Facebook Magazine laten weten dit NIET te willen en aantonen dat onze wijk betrokken is en meeleeft.

Vertel het verder en deelditbericht,

klik op  Vind ik leuk 

Dit is ook Beverwaard!

Rotterdam dichtbij De Havenloods Rotterdam Politie Rotterdam-Rijnmond Politie Rotterdam IJsselmonde Algemeen Dagblad PIT 010 Kasteeltuinen Beverwaard Beverwaard IJsselmondenaren Be Like

op de kruk met risk filmpje (of beter bekend riske de rat)

Gepubliceerd op 4 jul. 2014

De stad is meer dan hoge torens en mooie gebouwen. Het heeft mensen nodig die invulling geven en zorgen voor een bruisend hart. Op de kruk laat die jonge, kleurrijke, Rotterdamse ondernemers aan het woord. Zij vertellen in een korte video over hun dromen, inspiratie en hun drive. Allemaal vanaf een kruk. Korte verhalen over durf, risico's en passie die de stad in tijden van crisis verrijken.

Beverwaard

DSC_1142

Beverwaard.

Sinds 2002 woon ik samen met mijn gezin in Rotterdam, in de wijk Beverwaard. Voordat wij de beslissing namen om hier te komen wonen, werd dat door een aantal mensen sterk afgeraden. Het bleek dat de wijk vrij vaak negatief in het nieuws kwam en als onveilig werd bestempeld.

Gelukkig ben ik iemand die iets eerst zelf iets wil zien of ervaren, voordat ik ergens een mening of oordeel over vel. Toen wij het huis, dat wij op dat moment op het oog hadden, gingen bezichtigen, kreeg ik daar een goed en positief gevoel bij. Zowel het huis als de directe omgeving spraken mij aan. En wij zagen het allemaal wel zitten om hier een nieuw bestaan op bouwen. Zo gezegd zo gedaan..

Natuurlijk, net zoals in een ieder ander dorp, stad of wijk, gebeuren er wel eens negatieve dingen. Maar mijn idee is om daar nooit te lang bij stil te staan en je te focussen op het positieve in je het leven.

Ik woon hier nog steeds met veel plezier.

bron: http://creabea.kayuz.nl/beverwaard

Parkbevuiling heeft grens bereikt in Rotterdam

Vuil in parken (Foto: R. Spruit)
ROTTERDAM - Betere controle in parken noodzakelijk na aanwezigheid jarenlange rotzooimakers. Zelfs het Eiland van Brienenoord valt ten prooi aan mensen die rommel en vuil achterlaten.

Vorige week was er al een BBQ gehouden in een park in een wijk op Rotterdam-Zuid, daardoor was er een hoop afval achtergelaten. Dit werd na dit weekeinde overtroffen, want de puinhoop was nog groter dan de week ervoor. Plastic zakken van de plaatselijke super lagen er, en daarnaast plastic bakjes waar het voorverpakte vlees in zat etc... Hierbij werd toen ook nog een parkbank beschadigd, en dit weekend was dat niet anders. Ditmaal was het de parkbank die kortgeleden nog werd vervangen na brandstichting, smeulend werd deze toen aangetroffen.
De gemeente loopt al jaren te hoop tegen deze parkbevuiling, en krijgt er maar geen vat op. Meestal gebeurt dit in het weekeinde, en daar er om een of andere reden geen personeel beschikbaar is om controle uit te oefenen op de rotzooimakers in de parken te betrappen, blijft dit een groot probleem. Juist in de zomermaanden speelt het probleem zich af, maar ook afgelopen winter gingen kliko's in vlammen op in een park. Daar ontstond ook schade aan gemeente eigendommen. Het lijkt erop dat de rotzooimakers gewoon vrij spel hebben, en er een andere tactiek nodig is om deze aan te pakken en een halt toe te roepen. Het draait steeds weer om inzet van mensen die geld kost om de controle uit te oefenen, maar al die schoonmaakkosten, en vervangen van gemeente eigendommen kost ook geld, en komt toch ook terecht bij de belastingbetaler?
De rotzooi wordt dan wel opgeruimd, maar de vraag is of je het parkmeubilair moet laten staan? De gemeente vindt van wel, want men moet toch ook even kunnen uitrusten als men een wandelingetje in het park maakt. De vraag is wie daar nu gaat zitten genieten van het park als die er uitziet als een vuilnisbelt en stinkt? Overigens is de prullenbak ook al eerder ter ziele gegaan, en deze is nooit meer vernieuwd.
Gisteren bij een bezoekje op het Eiland van Brienenoord was het al niet anders. Ondanks de duidelijk eilandregels was daar het ook een grote puinhoop met afval, en kampvuurtjes. Ook daar wordt blijkbaar te weinig op het publiek toegezien hoe men met het eiland omgaat. 

Neem eens Vaker de Fiets om de Kinderen naar School te brengen door de smalle straten in de beverwaard. is dat een groot probleem door de hoeveelheid voertuigen die op bepaalde ogenblikken tegelijk de kinderen naar school brengen.met het gevolg overvolle straten. o/a de grondvelderf bij rk regenboog

Filmpje gemaakt door ruud spruit

Gebiedscommissie op werkbezoek in de Beverwaard (Foto: Gebiedscommissie IJsselmonde)ROTTERDAM - De gebiedscommissie in IJsselmonde wil veel de wijk in en met bewoners spreken over wat zij vinden van de buurt. Maandag 12 mei werd daar een goede start mee gemaakt in de Beverwaard.

De commissieleden gingen eerst op bezoek bij Rhamma-Ah. Deze stichting heeft een onderkomen aan de Neercanneplaats en doet op vrijwillige basis veel voor de buurt en haar bewoners. Zo zijn er sport en bewegingsactiviteiten en geven ze een training voor buurtbewoners om ‘Life Coach’ te kunnen worden. Life coaches helpen op vrijwillige basis anderen met allerlei problemen.

Vervolgens gingen de commissieleden langs bij de Kledingbank in wijkgebouw de Focus. De kledingbank is een mooi project om armoede te bestrijden. Er werken ongeveer tien vrijwilligers, die kleding innemen én verdelen. Niet iedereen komt in aanmerking voor de kledingbank: je moet doorverwezen worden, bijvoorbeeld door maatschappelijk werkers. Aansluitend was nog een gesprek met vrijwilligers van de Focus.

Al met al een ochtend waarbij commissieleden de Beverwaard beter leerden kennen én Beverwaarders kennis konden maken met commissieleden.

Heeft u ook een project of een initiatief waarvan u vindt dat de gebiedscommissie die zou moeten kennen? Neem contact op met de gebiedscommissie via
gebiedIJsselmonde@rotterdam.nl.

Ali B en de 40 wensen gezien? Daar zagen we Jeanne en Andre in de ijsselburg schinnenbaan in Beverwaard! Zie hier http://gemi.st/TROS_1366886

Info:
Solange krijgt de kans zich te bewijzen door de bijzondere wens van Beverwaarders Jeanne en André te vervullen. Jeanne is 80 en André 83. Hun grootste wens is om nog een keer op te treden met een echte hawaiiband.

23-03-2014LikeJeWijk Tornado Schoonmaakactie beverwaard

Like je WIJK Jeugdjournaal 19-03-2014 Beverwaard

 

Partij voor de Dieren: 'Red de kat in de gracht'

07-03-2014

bron:foto's ruud spruit

 

Op dinsdag 11 maart om 13.00 uur gooit de Partij voor de Dieren samen met de Stichting Kat uit de Gracht Rotterdam demonstratief een reddingsboei in de gracht van de Oude Watering in Rotterdam-Beverwaard om daarmee een pluche kat te redden. Met deze actie brengen de initiatiefnemers het probleem van verdronken dieren in de gracht en de oplossing daarvoor nog eens bij de gemeente onder de aandacht.

Regelmatig verdrinken katten, honden en andere dieren nadat ze te water zijn geraakt omdat zij niet tegen de gladde en steile wanden van kademuren kunnen klimmen. ,,De gemeente is op de hoogte van de simpele oplossing die Kat uit de Gracht biedt, maar weigert haar medewerking. Ondanks het feit dat op diverse locaties in onze stad meerdere katten zijn verdronken”, licht Jeroen van der Lee, lijsttrekker van de Partij voor de Dieren in Rotterdam, de actie toe.

Een beproefde oplossing is het bevestigen van touwen aan kademuren waarmee de dieren zelfstandig uit het water kunnen klimmen. ,,Er zijn zelfs verschillende sponsors, zoals een touwfabriek die op maat gemaakte touwen ter beschikking wil stellen. Het kost de gemeente geen geld, maar toch weigert zij een vergunning voor deze kattenklimtouwen omdat zij niet overtuigd is van het nut of noodzaak van klimtouwen. En dat is raar want in diverse andere gemeenten in Nederland zijn met succes kattenklimtouwen en/of drijvende eilanden geplaatst. Onze gemeente legt echter de verantwoordelijkheid volledig bij de baasjes zelf en voert zelfs aan dat de touwen tot vandalisme zouden leiden”, aldus Van der Lee.

De lijsttrekker is samen met Vincent Breur van Kat uit de Gracht Rotterdam dinsdag 11 maart aanwezig bij de actie om uitleg te geven over het belang van de klimtouwen.

                                                          Bron: rijnmond Filmpje

                                       

 Maandag 13 januari komt de Roadshow Veiliger Wonen naar onze wijk!
In een groot paviljoen valt van alles te beleven op het gebied van Veiliger Wonen. Kijk naar demonstraties van de brandweer en volg één van de vele ...
workshops of presentaties. Ook bestaat er de mogelijkheid om te speeddaten met een brandweerman, ambulancemedewerker of wijkagent. Voor kinderen is er een speciaal ingerichte kidscorner, waar kinderen hun eigen ambulance kunnen knutselen en een kijkje kunnen nemen in een echte ambulance of brandweerauto!
De roadshow was onlangs in Lombardijen. Zie hier onze reportage van deze dag
http://youtu.be/GJ2QQ_RyCGY

Meer informatie vind je op http://www.politie.nl/mijn-buurt/07-rotterdam/veiliger-wonen/veiliger-wonen.html

Volg het laatste nieuws via twitter #Veiligerwonen of via Facebook > https://www.facebook.com/politieRotterdam of https://www.facebook.com/politieZHZ

FILMPJE ROADSHOW VEILIG WONEN WIJKPARK BEVERWAARD

 

Powered by Rainbow